همنوایی شبانه

جایی که توش می نویسم تا یادم نره چی فکر می کردم.

همنوایی شبانه

جایی که توش می نویسم تا یادم نره چی فکر می کردم.

ترانه های محلی - ۱ (همسانی)

    حسین کوهی کرمانی، صادق هدایت و ... از نخستین کسانی بودند که به جمع آوری ادبیات فولکلوریک و پژوهش در آن پرداختند.

 

   "ترانه های محلی" یکی از شاخه های ادبیات فولکلوریک است. به نظر می رسد با تامل در این ترانه ها می توان اطلاعات مردم شناختی و جامعه شناسی بسیار خوبی در مورد زمان ها و دوره های گوناگون به دست آورد. این ترانه ها نشان دهنده ی حالات روحی و پیشامدهای مختلفی بودند(و هستند) که در طول زمان بر مردمان دیاری وارد می آمده است. کشت وکار، عروسی، عزا، جنگ، اتفاقات طبیعی و مهم تر از همه ی این موارد عشق، عوامل مختلفی بودند که باعث سرودن این ترانه ها می شده است. سرایندگان این ترانه ها اغلب افرادی معمولی بودند که از این طریق احساسات ناب خویش را به صورت کلمات بیان می نمودند و به همین دلیل می توان از این ترانه ها به عنوان زلال ترین سند در بررسی گذشتگان استفاده کرد.

ادامه مطلب ...

مهر تو را دل حزین بافته بر قماش جان ...

 

   سیستم حکومتی جامعه ی ایران، براساس روش سرمایه داری شکل گرفته است. به نظر می رسد که در این نوع سیستم، به دلیل نیاز ویژه به گردش اقتصاد، نقش ایدئولوژی در حکومت بسیار کمتر از دیگر نظام هاست.


   اما به نظرم باید در این میان، به این مساله توجه کرد که بعضی از حکومت ها، مانند ایران، اگرچه به این نظام حکومتی علاقه مندند و آن را به دلیل اعتقادات مذهبی ترجیح می دهند اما ژست مخالفت با این نوع حکومت را گرفته و به نظر خودشان در حال شکل دهی نظامی نوین هستند.


 

ادامه مطلب ...